Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2018-2019
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2018-2019
fdr
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

De legendarische partiturenwinkel Musictelex in de Oude Beurs stopt ermee, na meer dan veertig jaar een begrip te zijn geweest voor musicerend Antwerpen en ver daarbuiten. Tal van muziekgroten snuisterden in de loop der jaren door het gigantische aanbod in het oergezellige pand.

Oprichter Joris Verspecht (38) van PRO Merchtem ziet de burgerbeweging ongeziene proporties aannemen. Naast de lijsten in Vlaams-Brabant maakt PRO vrijdag bekend dat ze ook opkomt met lijsten in Limburg en Antwerpen.

Bij Bpost is het absenteïsme vorig jaar opvallend gestegen, zo blijkt uit het jaarverslag van het postbedrijf. Volgens Bpost is de stijging een gevolg van de ingebruikname van een nieuw sorteercentrum in Brussel, wat “een aantal nieuwe veiligheidsrisico’s” met zich meebracht. Maar vakbond ACOD noemt dat een drogreden.

In de Verenigde Staten heeft de man die ervan werd verdacht verschillende bombrieven te hebben verstuurd naar critici van de Amerikaanse president Donald Trump schuld bekend voor de rechter in New York. Dat melden onder meer de Wall Street Journal en televisiezender CNN.

Het aantal dodelijke slachtoffers na een explosie in een chemische fabriek in het oosten van China is vrijdag gestegen tot 44. Dat berichten staatsmedia. Eerder was sprake van zes doden.

De paddenstoel heeft een hoedje die dienstdoet als paraplu. Dat hadden sprookjesschrijvers al lang begrepen. Nu blijkt dat ze gelijk hebben. Een groep schimmeldeskundigen besluit dat de hoedjes dienen om regendruppels op te vangen. Niet om schuilende kaboutertjes te beschermen, maar om de sporen droog te houden.

Voor de rechtbank is Louis Everaerts een crimineel die illegale producten verkoopt, volgens de tientallen mensen in de zaal is Louis een held die hen van hun pijn afhielp. “Hij heeft mijn dochter een leven gegeven”, zegt getuige Jean-Pierre Voncken.

Sensatie op het assisenproces in Leuven. Ondanks de strafeis van 26 jaar en de schuldigverklaring voor moord op haar dochter Eline (14, foto) krijgt Mehrnaz Didgar (51) “slechts” vijf jaar voorwaardelijk. “Vrijdagochtend (vanochtend dus, nvdr.) mag u de gevangenis van Hasselt verlaten en u wenden tot verplichte therapie”, sprak de assisenvoorzitter. “Schuldig, maar uit de gevangenis? Fantastisch nieuws”, zei Jef Vermassen glunderend.

Het eerste jaar was er vertrouwen dat er hulp zou komen. Het tweede jaar was er hoop dat het nu écht niet lang meer zou duren. Maar drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel is er bij de slachtoffers alleen nog verdriet, woede en onbegrip. Ze voelen zich in de steek gelaten door hun land, door de overheid, door de verzekeringen. Een tweede keer slachtoffer. “Het is beschamend hoe we financieel allemaal aan de grond zitten. Maar tijdens de herdenking kunnen ze weer een minuut stilte houden en handjes schudden, bij een monument dat miljoenen heeft gekost.”

Europa zet de Britten het mes op de keel. Indien ze meer tijd willen om de Brexit op een deftige manier te regelen, moeten ze volgende week het akkoord goedkeuren dat de EU met premier Theresa May afsloot. Enkel dan volgt een uitstel tot uiterlijk 22 mei. Raakt de deal niet goedgekeurd, dan dreigt op 12 april een harde Brexit.

De Federale Overheidsdienst Economie heeft zijn ‘prijzenobservatorium’ voor 2018 vrijgegeven. Die vertelt hoezeer het leven het afgelopen jaar duurder werd, niet te verwarren met de koopkracht die grosso modo gelijk bleef. Vooral de energieprijzen stegen, met dank aan Donald Trump. Maar ook een tandartsbezoek werd gevoelig duurder. Vijf gestegen kostenposten, gewogen van groot naar klein.

Tegen eind dit jaar moeten alle winkels van Colruyt uitgerust zijn met e-etiketten. Etiketten die op afstand aan te passen zijn, een besparing van 90 ton papier, maar evengoed een digitale vooruitgang. “Het is een miljoeneninvestering, maar één die zeker nodig is”, zegt Christophe Dehandschutter, directeur Verkoop van Colruyt.

Na een Antwerps proefproject kunnen binnenkort in het hele land kruispunten komen waar alle fietsers tegelijk groen krijgen. De bevoegde Kamercommissie keurde een aanpassing van de wegcode goed. In Antwerpen zelf vragen ze de overheid al om de volgende stap: “Laat fietsers en voetgangers ook schuin oversteken.”

Vlaamse scholieren kijken vandaag veel minder dan vroeger naar huidskleur of afkomst wanneer het op vrienden aankomt. In 2013 had zo’n 40 procent van de autochtone jongeren in de grote steden een vriend met een migratieachtergrond, terwijl dat in 2018 groeide naar 71 procent. “Een hoopgevend signaal te midden van alle doemdenkerij over de multiculturele samenleving”, zegt sociologe Jessy Siongers (VUB/UGent).

“From Belgium with love ... the Belgian Conference Pear: World champion in taste.” En daaronder dezelfde boodschap in het Russisch. Dat was gisteren uitgebreid te zien in het Koning Boudewijnstadion, tijdens België-Rusland. Niet bedoeld voor de supporters, maar voor Poetin en co. In de hoop dat de Russen eindelijk de perenboycot opheffen.

Sinds donderdagmiddag ligt de productieafdeling van de Eternitfabriek in Kapelle-op-den-Bos stil omdat er asbest werd gevonden. De inspectie moet nu controleren of het nog veilig is om er te werken.

Het kost aardig wat, maar wie komende zomer met het nodige comfort wil kamperen, kan eens aankloppen bij SEC-Construction in Lommel. Een zelfgebouwde twaalf meter lange motorhome – groter mag niet op Belgische wegen – staat er te koop voor een slordige 350.000 euro. Dat is de tweedehands prijs. Een halfjaar geleden kostte het blinkende gevaarte nog 100.000 euro meer.

Het Brusselse gerecht is een onderzoek gestart naar diefstal en valsheid in geschrifte bij de socialistische vakbond ACOD. De vakbond diende zelf een klacht in, omdat een gewezen directiesecretaresse de vakbond voor meer dan 400.000 euro zou hebben opgelicht. De vrouw in kwestie werd onmiddellijk ontslagen.

Deelnemen aan de cursus bierproeven? Dan moet u eerst op papier beloven dat u niet dronken naar huis zal rijden. Dat is een opvallende eis bij Syntra West. Daar wordt bij alle cursussen met alcohol een waarschuwing meegegeven. “Daarmee willen we de cursisten wijzen op hun verantwoordelijkheid. We hebben dat ook ingevoerd om juridische redenen. Stel dat een van de cursisten na de les nog op café gaat, dan in de auto stapt en een ongeluk heeft. Als dat cafébezoek wordt verzwegen, kunnen wij medeaansprakelijk gesteld worden”, zegt Bram Lemmens van Syntra West.

In Israël trekken ze op 9 april naar de stembus, waardoor de verkiezingscampagnes op hun hoogtepunt komen. De “glamoureuze” Ayelet Shaked (42) - de huidige minister voor Justitie - veroorzaakt echter heel wat ophef met deze reclamespot, waarin ze het luchtje ‘Fascime’ lijkt aan te prijzen. Als ze er een vleugje van opspuit, zegt ze sensueel dat het eerder “ruikt als democratie”. Met het opmerkelijke filmpje steekt de rechtse politica de draak met de linkerzijde, die haar pogingen om Justitie te hervormen, bestempelen als “facisme”.

Op Brussels Airport is naar verluidt voorlopig geen nieuwe hinder meer van eventuele acties van de luchtverkeersleiders. De ploegwissel om 22 uur is normaal verlopen en er zullen al zeker tot 7 uur vrijdagochtend geen acties meer plaatsvinden, meldt een woordvoerster van de luchthaven in Zaventem. Eerder was er al sprake van een pauze in het conflict vrijdag, tijdens de herdenking van de aanslagen op 22 maart. De luchtverkeersleiders hebben laten weten dat ze die herdenking niet willen verstoren, “uit respect voor alle werknemers, de slachtoffers en hun families”.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be