Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2019-2020
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2018-2019
fdr
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

“We kwamen te laat, veel te laat.” Het mag dan wel 25 jaar geleden zijn, brandweercommandant op rust Jan De Pauw herinnert zich de brand in De Lusthoven in Arendonk nog goed. Een hooischuur op het domein van baron de Cartier, waar op dat moment zestien kinderen van het ponykamp aan het slapen waren, ging in vlammen op. Elf konden door de baron worden bevrijd, voor vijf jonge kinderen werd de brand fataal. Jan en zijn opvolger Roger Leenaers blikken op de tragische feiten terug. Samen met de baron, die ze voor het eerst sinds lang opnieuw de hand kunnen schudden.

Disney moet beginnen vrezen voor een boycot van zijn volgende liveactionfilm, nadat de hoofdrolspeelster zich positief heeft uitgesproken over het politiegeweld tegen demonstranten in Hongkong.

Een New Yorkse familie zag hun vakantie in Florida in het water vallen toen het luxueuze huisje dat ze net hadden gekocht, werd ingepalmd door een zwerm gieren. De vogels verscheurden de vliegenramen en hordeuren, en maakten tuinmeubelen kapot, maar daar houdt het niet op. “Ze kotsen en poepen alles onder”, klinkt het bij het beteuterde gezin. “Het stinkt er naar duizend lijken. We kunnen niet eens naar ons huisje.”

De omstandigheden waarin de 134 migranten bijeengepakt zitten op het voor de kust van Lampedusa gestrande ngo-schip Open Arms worden stilaan “onhoudbaar”. Dat zegt Oscar Camps van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms die de migranten met het schip uit het water van de Middellandse Zee heeft gehaald. De Italiaanse autoriteiten verbieden het schip aan te meren.

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft zijn vakantie in Oostenrijk vervroegd onderbroken voor een heelkundige ingreep, zo heeft een woordvoerder van het dagelijkse bestuur van de Europese Unie zaterdag meegedeeld.

Afgezien van de kust en de provincie West-Vlaanderen waarschuwt het KMI voor veel neerslag zaterdagnacht en zondagochtend. Zondag tussen 02.00 tot 18 uur geldt code geel voor het centrum van het land en de oostelijke provincies.

India en Pakistan hebben zaterdag elkaar “intens” beschoten aan de grens tussen beide landen in Kasjmir, het gebied in de Himalaya dat beide landen elkaar betwisten. Dit heeft de Indiase regering bekendgemaakt.

Nora Quoirin kon de ravijn waar haar lichaam werd gevonden niet alleen bereikt hebben. Dat zegt een lid van het team dat de voorbije dagen naar het meisje heeft gezocht.

In geen tijd is het incident rond klimaatactiviste Anuna De Wever op Pukkelpop verzand in een vlaggenkwestie. De festivalorganisatie liet alle vlaggen met een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen verwijderen, tot groot ongenoegen van onder meer N-VA en Vlaams Belang. Waarom ligt die vlag zo gevoelig? En is dat echt een ‘foute’ vlag?

In Porthcawl, een kustdorpje in Wales, zijn de plannen vrijgegeven van nieuwe openbare toiletten. Opvallend: de toiletten zo ontworpen dat ze “verdachte bewegingen” detecteren in de hokjes. Of hoe seksende koppeltjes binnenkort een koude douche mogen verwachten - letterlijk.

De kleine zeekoe Marium, die bekendstaat als het ‘Schatje van Thailand’ is zaterdag overleden. In het spijsverteringssysteem van het dier werden tijdens een autopsie kleine stukjes plastic aangetroffen. Het weesje spoelde in april aan op een strand in het Aziatische land en werd prompt een ster. Het kleine dier werd met de hand gevoed en veroverde alle harten met video’s op sociale media. Pogingen om het weer uit te zetten in de oceaan faalden: Marium kwam telkens terug met verwondingen van ontmoetingen met andere zeebewoners.

Het is de afgelopen weken al bijzonder warm geweest in Alaska, met uitschieters boven de dertig graden. Vrij uitzonderlijk voor de Amerikaanse staat. Daardoor warmt ook het water op, en dat bedreigt de zalm. Door die warmte sterven er massaal zalmen.

Een bestuurder die nog maar net zijn rijbewijs heeft, is vrijdagavond in de fontein gesukkeld op het Emile Bockstaelplein in Laken. De automobilist had zich van pedaal vergist: hij wilde remmen, maar duwde per ongeluk het gaspedaal in.

Dat er ook iets moois kan voortkomen uit het onbeschrijflijke leed van de families van de slachtoffers van de schietpartij in El Paso, blijkt uit het hartverwarmende verhaal van Antonio Basco. De man verloor zijn echtgenote en vreesde haar helemaal alleen te moeten begraven, maar daar dacht zijn gemeenschap anders over.

Klimaatactiviste Kyra Gantois is het niet eens met de beslissing van Pukkelpop om de omstreden Vlaamse strijdvlaggen te verbieden op het festivalterrein. Dat laat ze weten op Twitter.

Ramkrakers hebben zaterdagochtend in Stevoort (een deelgemeente van Hasselt) een aanzienlijke hoeveelheid sigaretten buitgemaakt in een krantenwinkel op het Sint-Maartensplein.

In de Zuid-Jemenitische havenstad Aden hebben de separatisten van de Zuidelijke Overgangsraad (STC) zich zaterdag teruggetrokken uit verschillende overheidsgebouwen die ze eerder hadden veroverd. Dat heeft minister van Informatie Mouammar al-Iryani zaterdag bekendgemaakt. De recente opmars van de separatisten in Aden zette de samenwerking met de door Saoedi-Arabië gesteunde regering van Mansour al-Hadi onder druk.

Een vrouw uit Merksem is donderdag na sluitingstijd per vergissing opgesloten in supermarkt Match. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vrouw sprong voor sluitingstijd even binnen in het filiaal aan de Maantjessteenweg. Toen ze wilde afrekenen, was iedereen plots verdwenen.

De opvarende die vrijdag om het leven kwam bij een aanvaring in Rotterdam, is een 52-jarige vrouw uit België, meldt de Nederlandse politie zaterdag. Het ongeluk gebeurde op de rivier Nieuwe Maas.

Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn meer dan 300 migranten erin geslaagd om vanuit Turkije via de Egeïsche Zee Griekenland te bereiken.

De jongerenafdeling van Vlaams Belang deelt zaterdagmiddag Vlaamse vlaggen uit aan de ingang van Pukkelpop. Daarmee willen ze hun onvrede laten blijken met het beleid van het festival om zogeheten Vlaamse strijdvlaggen te weren van het festivalterrein, nadat extreemrechtse jongeren klimaatactiviste Anuna De Wever vrijdagavond hadden belaagd. Intussen heeft de organisatie achter het festival zich verontschuldigd voor “misverstanden”.

De deelname van een graatmagere, 70-jarige olifant aan een festival in Sri Lanka heeft geleid tot ophef op sociale media. Dierenliefhebbers spreken schande over het feit dat olifant Tikiri kilometers moest lopen tijdens het populaire Esala Perahera Festival.

Een ferry met 393 passagiers en 70 voertuigen aan boord, is vrijdagnacht vastgelopen in Dénia, een haven nabij de Spaanse vakantiebestemming Benidorm. Het schip voer tegen een muur van de haven, waardoor het strandde. De opvarenden werden door de Spaanse kustwacht en de civiele bescherming in veiligheid gebracht. De reddingsactie duurde tot diep in de nacht. Volgens rederij Balearia zouden er geen gewonden zijn gevallen.

Voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi zijn vrijdagavond bij een brand op een ferryboot zeven mensen om het leven gekomen en vier anderen vermist geraakt. Dat melden lokale media.

Tijdens het vuurwerk dat vrijdagavond werd afgestoken in Laken, vlakbij het Atomium, is er door een vuurpijl brand ontstaan op het dak van Paleis 6 van Brussels Expo. Dat heeft de woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw, zaterdag gezegd. De brand was vrij snel onder controle, er was geen gevaar voor de toeschouwers.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be