Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Onze activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2019-2020
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2019-2020
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

De zeehondenopvang Ecomare op het Nederlandse Texel heeft er een bijzonder gast bij. Daar werd dinsdag een albino zeehond binnegebracht. Het dier is zeer verzwakt.

Orange heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet behaald dan verwacht. De nieuw geïntroduceerde bundel ‘Love Duo’, met mobiele telefonie en internet maar zonder digitale televisie, heeft een “geslaagde introductie” achter de rug, meldt het bedrijf woensdag voorbeurs.

China is van plan om de leider van Hongkong, Carrie Lam, te vervangen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times. Lam geraakt steeds meer in het nauw na vier maanden van steeds gewelddadiger protest tegen de regering en tegen de toenemende invloed van China op Hongkong.

Het project voor de carpoolstrook op de E411 naar Brussel is opgeschort, schrijven woensdag La Libre Belgique en La Dernière Heure. De Waalse regering wacht op een evaluatie van Sofico, dat niet van plan is om voor april 2020 te rapporteren.

Leerkrachten die kleuters met ducttape vastbinden aan een stoel of kinderen in de lagere school opsluiten in een piepkleine bezemkast. Hogeschool UCLL kreeg verschillende alarmerende signalen van studenten die tijdens hun stage getuige waren van zulke praktijken. Onderzoek moet het fenomeen voor het eerst in kaart brengen. “Om het meteen een halt toe te roepen”, zegt onderzoekster Elke Emmers.

Een Britse toeriste heeft een brief gericht aan Camera Obscura and World of Illusions museum in Edinbugh. Daarin doet ze uit de doeken hoe ze dankzij de thermische camera in het museum borstkanker kon ontdekken.

De belangrijkste Belgische autoleasebedrijven boekten vorig jaar 40 procent minder winst. Het gehavende imago van de diesel en de moeilijke tweedehandsverkoop brengen de sector in de problemen. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Minister Nathalie Muylle, bevoegd voor Personen met een handicap, gaat een brief sturen naar alle gemeentebesturen met de vraag de Europese gehandicaptenkaart te erkennen. Dat staat woensdag te lezen in het Belang van Limburg.

Op de vraag van de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk om een uitstel van de Brexit te aanvaarden, liet Parijs weten dat het daar slechts “enkele dagen” voor over heeft.

China werkt aan een plan om Carrie Lam, de leider van Hongkong, te vervangen door een interim-mandataris. Dat meldt ‘The Financial Times’.

Tabaksfabriek JTI-Gryson, die vorig jaar uit Wervik vertrok, wil alsnog iets nalaten: door in vier jaar tijd vijfhonderd mensen te helpen een stap te zetten naar een job of opleiding. Het bedrijf trekt daarvoor liefst 500.000 euro uit.

Dalilla Hermans probeert in een column bij De Standaard onder woorden te brengen wat er allemaal fout loopt bij VRT en waarom ze er niet meer te zien zal zijn. Ze somt onder andere op hoe ze talloze keren last-minute uit beeld is gehouden.

De gratis soepbedeling die in de wintermaanden van start zou gaan in alle scholen van Temse, kan niet doorgaan. Oorzaak is een brand bij leverancier N.O.O.S.

Het was voor Kelly Claessens (41) uit Moerzeke-Kastel dinsdag een emotionele dag. De kinderen van het schooltje De Vijfsprong overhandigden haar de trouwring van haar overleden papa. Die vonden ze vorige week terug tijdens een zwerfvuilactie, nadat die zeventien jaar geleden verloren was gegaan.

De stad Leuven is op zoek naar woningen voor 33 gezinnen die binnen twee weken uit hun woning in Lolanden in Kessel-Lo moeten. De woningen werden verhuurd door Camelot Europe, maar bleken niet in orde met de veiligheidsvoorschriften.

Het Lokerse politiekorps zal weldra kunnen beschikken over bodycams, kleine camera’s die de agenten op hun lichaam dragen tijdens hun interventies, en dashcams, cameras in hun voertuigen, om hun tussenkomsten te filmen mocht dat nodig zijn.

Geen keurslager in België die betere waterzooi bereidt dan Danny Almey en Inge De Neve van de gelijknamige keurslagerij in de Gontrodeheirweg in Merelbeke. Dat oordeelde een vakjury onder leiding van sterrenchef Peter Goossens.

De oude gevangenisboot Reno keert in december voor twee jaar terug naar Gent om asielzoekers in te huisvesten. Daarover bereikten Fedasil en de Stad een akkoord. “We kunnen de instroom momenteel niet aan”, zegt woordvoerster Mieke Candaele.

Het Romakamp nabij de Wiedauwkaai verhuist naar wooncontainers op een afgesloten terrein aan de Weba. De buurtbewoners zijn razend. “De Stad heeft tot het laatste nippertje gewacht om ons in te lichten.”

De Kaasboer, gelegen naast de Ghelamco Arena, houdt na bijna honderd jaar op te bestaan. Het bedrijf van de Gentse familie Brands gaat over in Fermette Food Group uit Oostende. De broers Geoffrey en Frederik Brands starten een nieuwe kaasmakerij: Little Cheese Farm.

Marieke Vervoort heeft voor euthanasie gekozen en is gisteren om 20.15 uur overleden. “Het was zeer sereen, ze is vredig heengegaan in intieme kring”, zegt oncoloog Wim Distelmans. “Op z’n Mariekes, met een glas bubbels in de hand.”

Prinses Elisabeth heeft ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag, vrijdag, geposeerd voor een fotosessie. Locatie: het ouderlijke huis, het kasteel van Laken. Fotograaf Michel Gronemberger toont de twee gezichten van de tiener.

Een zot idee, noemen ze het zelf. Maar intussen kan u dat zot idee drinken in restaurants of bij u thuis. Jacques, Gilles en Michael waren op reis in Zuid-Amerika toen ze het idee kregen om zélf wijn te maken in Chili. De eerste jaargang van hun Masintin is nu te koop.

“Ik wist niet dat mensen zo hulpvaardig waren”, zegt Wim Callens. De man uit Beveren-Leie verloor 100 oorlogsboeken door een brand, maar na een oproep in onze krant heeft hij al 100 andere gekregen. “De reacties zijn niet bij te houden.”

Een burgemeester met tranen in de ogen en een geëmotioneerd raadslid dat huilend de zaal verlaat. Toen gemeenteraadslid Mark Pollentier maandagavond een brief voorlas van zijn overleden vrouw, Ilse Ostyn, schoven zowat alle aanwezigen op de gemeenteraad ongemakkelijk op hun stoel. “Bedankt voor die paar seconden stilte in haar eer”, klonk het, “maar waar waren jullie al die jaren voordien?”

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be