Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Onze activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2019-2020
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2019-2020
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in een speech benadrukt dat eensgezindheid belangrijk is tijdens de coronacrisis. De reactie komt er nadat Amerikaans president Donald Trump de organisatie en haar topman had bekritiseerd.

Een stralende zon en warm weer. Normaal zien we dan volle terrasjes bij cafés en restaurants, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. Toch is er nog een lichtpuntje voor de levensgenieters onder ons, want de ijsjessalons gaan stilaan weer open. En dat veroorzaakte donderdag lange wachtrijen in Leuven.

Het Belgian Paralympic Committee heeft donderdag een video op zijn sociale media gedeeld. Hiermee wil het de bevolking een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Dankzij hun parcours en hun sportprestaties zijn de paralympische atleten vandaag immers meer dan ooit een inspiratiebron voor de Belgen.

In de nacht van woensdag op donderdag is in het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) een 25-jarige Genkenaar overleden als gevolg van een coronabesmetting. Hij is daarmee een van de jongste slachtoffers van Covid-19 van het land. “Opnieuw is aangetoond dat dit virus iedereen kan raken. Dat is ook de reden waarom we de maatregelen goed moeten blijven opvolgen.”

De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen (HVW) heeft nog maar 70.000 van de circa 200.000 aangevraagde uitkeringen voor tijdelijke werkloosheid wegens corona in maart kunnen betalen. De vakbonden zeggen voor 80 procent rond te zijn.

Wie besmet is of denkt besmet te zijn met het coronavirus moet zijn kat binnenhouden. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Tot nu toe werd enkel aangeraden afstand te houden van katten, maar dat blijkt dus niet voldoende te zijn. “Als je ziek bent, dan raden we zelfs aan om je kat in een aparte ruimte te plaatsen”, legt viroloog Steven Van Gucht uit.

Brussels Airlines gaat na de coronacrisis vluchten naar acht bestemmingen al zeker niet meer heropstarten. Dat schrijft ‘De Standaard’ en bevestigt de woordvoerder van de Belgische maatschappij.

Het coronavirus maakt slachtoffers over de hele wereld, maar sommige landen worden toch harder getroffen dan andere. Zo vallen er opvallend minder slachtoffers in bijvoorbeeld Scandinavië en de Balkan, terwijl Zuid-Europa bijzonder hard getroffen wordt. Nieuw onderzoek aan de UGent toont aan dat ook genetica er voor iets tussenzit.

Webwinkel Zalando wil met een besparingsprogramma van miljoenen euro de impact van de coronacrisis op het bedrijf tegengaan. In totaal moet er rond de 350 miljoen euro worden bespaard, verklaarde een woordvoerster van het bedrijf donderdag.

Al weken springt Artsen Zonder Grenzen bij in Brusselse woon-zorgcentra. Met mobiele teams helpen ze nu ook in Vlaanderen. “Jammer genoeg zagen we nog steeds personeelsleden rondlopen met horloges, ringen of kettingen aan. De basishygiëne is echt belangrijk.”

De plenaire Kamer heeft donderdag voor het eerst een elektronische stemming georganiseerd, waarbij de leden van thuis uit hun stem konden uitbrengen. De procedure duurde langer dan gepland nadat bij de stemming over een amendement niet alle leden blijkbaar hun stem konden uitbrengen. Na veel vijven en zessen werd de procedure overgedaan... om uiteindelijk bij hetzelfde stemresultaat uit te komen.

De 400-meter kunstijsbaan in Alkmaar is omgetoverd tot een drive-in coronatestcentrum. Dagelijks kunnen honderd personen in het halfoverdekte ijsstadion De Meent op COVID-19 worden getest. Daarbij hoeven ze hun auto niet te verlaten.

Het coronavirus beheerst de wereld intussen al enkele weken. Dat gaat ook gepaard met een stevige dosis aan nieuws. In deze video zetten we even de belangrijkste feiten van vandaag op een rij.

Elke ochtend gaf ze hem een tik op zijn blote poep. Altijd op hetzelfde moment. Als hij uit het bed stapte. Zij 92, hij 88. “Een jong veulen”, zei ze steevast. Waarop hij dan antwoordde: “en gij een oude knol”. En dan lachten ze hun vals gebit bloot.

De rechts-extremistische dader van de aanslag in Halle, in het oosten van Duitsland, wou oorspronkelijk moskeeën aanvallen. Pas later veranderde hij zijn plannen en koos hij een synagoge als doelwit, meldde het weekblad Der Spiegel en bevestigden veiligheidskringen donderdag.

De situatie in de Belgische woon-zorgcentra dreigt uit de hand te lopen. Meer en meer mensen overlijden er aan het coronavirus en het exacte aantal besmettingen blijft ongekend wegens te weinig testkits. Het woon-zorgcentrum Sint-Jozef in Assenede moest helaas al van zes bewoners afscheid nemen. Hoe dat verloopt, vertelt directeur Naiké Costa in Vandaag. Costa: “Slechts één familielid mag erbij. Dus als ze met zes kinderen zijn, moet er gekozen worden.”

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden heeft al vijf dagen op rij geen transfers van coronapatiënten moeten uitvoeren, waar dat sinds zondag 22 maart dagelijks moest gebeuren in het zwaar getroffen ziekenhuis. Ook het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk hebben nog geen patiënten moeten overbrengen naar andere ziekenhuizen. Het Sint-Trudo Ziekenhuis ziet het aantal opgenomen coronapatiënten donderdag wel opnieuw toenemen.

Een 23-jarige jongeman uit Dilbeek heeft vrijdag 10 april de bedenkelijke eer om als eerste voor de rechter te moeten verschijnen omdat hij de coronamaatregelen niet gerespecteerd heeft. “Het gaat om iemand die voordien al tot viermaal toe voor zelfde feiten geverbaliseerd werd, maar daar duidelijk niet de nodige lessen uit getrokken heeft”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. De beklaagde riskeert 3 maanden cel en een boete van 4.000 euro.

Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) werkt samen met het onderwijsveld aan een scenario met zomerscholen om leerlingen bij te spijkeren die een grote leerachterstand hebben opgelopen door het coronavirus. Dat zou op vrijwillige basis gebeuren, zowel voor leerlingen, leerkrachten als scholen, benadrukte Weyts donderdagmiddag in een videoconferentie met de leden de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement.

Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” Ivan Van de Cloot verwacht dan weer permanente schade door de crisis. “Sommige mensen zullen armer zijn voor de rest van hun leven.”

Bewoners van rusthuizen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en een zuurstofbehandeling nodig hebben, blijven in het ziekenhuis zolang die behandeling nodig is. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) donderdag in de Kamer verklaard. Ze benadrukte ook dat ziekenhuizen een ander systeem van zuurstofvoorziening gebruiken dan woon-zorgcentra.

Heel wat restaurants moesten een maand geleden verplicht de deuren sluiten, waardoor veel zaken besloten hebben om afhaalmaaltijden aan te bieden. Om onze zoektocht naar de lekkerste adresjes wat gemakkelijker te maken, heeft Google Maps een nieuwe functie gelanceerd. Vanaf nu geeft de app ook aan waar je eten kan afhalen en welke restaurants aan huis leveren.

Er zit op federaal niveau een beslissing in de pijplijn om meer asielzoekers te kunnen inzetten als seizoensarbeiders in de landbouw. Dat is vernomen bij de Boerenbond. Doordat heel wat buitenlandse seizoenarbeiders niet in ons land geraken, kampt de landbouw met een tekort. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn er in mei tot dertigduizend werkkrachten nodig.

Testkits die naar de woon-zorgcentra zijn verzonden om personeel en bewoners te testen op corona, bevatten handleidingen die niet overeenkomen met de staafjes (“wissers”) om de tests af te nemen. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Intussen is het Agentschap, dat niet instond voor de verdeling van de kits en handleidingen, begonnen met het versturen van de juiste handleidingen naar de Vlaamse woon-zorgcentra.

In het binnenkomend afvalwater werd over heel Vlaanderen erfelijk materiaal (RNA) van het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit een reeks stalen van Aquafin, die verantwoordelijk is voor de waterzuivering in het Vlaamse Gewest.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be