Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Onze activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2019-2020
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2019-2020
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

‘Nabijheid’ wordt een van de belangrijke thema’s waarmee CD&V; weer de harten wil veroveren. Met haar 123 burgemeesters en meer dan 2.000 lokale mandatarissen wil de partij aansluiting krijgen bij de kiezer. Dat bleek zaterdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de christen-democraten in Sint-Niklaas. Over de formatie repte voorzitter en koninklijke informateur Joachim Coens met geen woord.

“Ik kom pas nu in Topdokters omdat ik geen high end geneeskunde doe”, zegt Marijke De Raes (36). Maar zo bescheiden hoeft ze niet te zijn. De Raes werkt op de spoedafdeling van een Antwerps ziekenhuis en helpt als militair spoedarts mensen in conflictgebieden. “Daar werk ik in hachelijke omstandigheden. Er is niet veel dat me nog van mijn stuk brengt.”

Als Vlaanderen niet ingrijpt, zijn er over vier jaar 7.000 leer­krachten te kort. Is de vierdaagse school­week een goed idee?

Als we een nieuwe wagen kopen, kiezen we niet alleen het liefst de kleur zelf. We willen ook keuze qua zetelbekleding en soort wielen. En diesel, benzine of elektrisch? Die auto’s ‘à la carte’ zorgen er natuurlijk voor dat u langer moet wachten op de levering. Van enkele weken of maanden tot een jaar voor wie tijdens het Autosalon een elektrische wagen bestelde.

Het afgelopen jaar koos bijna de helft meer Belgen voor een zorgvolmacht dan in 2018. Een sterke stijging, en toch beseffen velen nog niet dat zo’n volmacht noodzakelijk is als ze willen vermijden dat een rechter een bewindvoerder aanstelt die hun vermogen beheert als ze dat zelf niet meer kunnen. “Elke dag registreren 150 mensen zo’n volmacht”, zeggen notarissen. “Het zijn vooral ouderen. Bijna niemand die onze uitleg hoort, zegt nee.”

De burgemeester van Lokeren glunderde. Hij mocht vorige week als allereerste de nieuwe elektronische identiteitskaart met vingerafdruk ontvangen. U en ik volgen, of we dat nu willen of niet. Tijd om even de vinger aan de pols te houden en ons af te vragen: wat is zo’n vingerafdruk precies? Waarom hebben we die? En zijn ze wel zo uniek en veilig als beweerd wordt?

Je ziet het vaak op weg naar de kust. Terwijl manlief rijdt, zit de vrouw op de passagiersstoel met haar voeten op het dashboard. Of omgekeerd natuurlijk. De politie van Wales heeft nu een röntgenfoto de wereld ingestuurd om de risico’s te tonen.

Een onoplettende bestuurder heeft heel wat ravage aangericht in het Amerikaanse Louisiana. De witte wagen wilde zijn voorligger inhalen, maar lette niet op de stilstaande oplegger voor hem. Als gevolg crashte de witte wagen en belandde op zijn zij.

In Frankrijk liggen nog altijd drie patiënten die besmet zijn met het coronavirus in quarantaine. Volgens de gerenommeerde Franse epidemioloog Daniel Lévy-Bruhl zullen er nog gevallen volgen in Europa en is het virus besmettelijker dan eerst gedacht. Toch verwacht hij hier geen hoge sterftecijfers als gevolg van het virus.

Er raken stilaan meer details bekend over het bloedbad vrijdag in het Duitse Rot am See. De 26-jarige dader opende daar het vuur tijdens een familiebijeenkomst. Wellicht was er een discussie over een erfenis, zegt de politie.

De Iraanse atoomorganisatie AEOI heeft zaterdag gezegd in staat te zijn uranium op elk niveau te kunnen verrijken. “Zodra de politieke leiding het groene licht geeft, kan de AEOI onbeperkt uranium verrijken”, aldus het vicehoofd van de organisatie zaterdag, geciteerd door het staatspersbureau IRNA.

Zaterdagmorgen werd in de Marcel Windelsstraat in Waregem het levenloze lichaam aangetroffen van een 21-jarige man. Hij verbleef normaal gezien in de nachtopvang in de Tuighuisstraat in Kortrijk. Hij kon er niet langer terecht en had zijn intrek genomen bij een kennis van hem in de Marcel Windelsstraat in Waregem. Daar is hij zaterdag overleden.

Kustgemeente De Panne neemt drastische maatregelen nadat deze week transmigranten in een gammel bootje vanaf het strand naar Groot-Brittannië probeerden te varen. Dat liep bijna fataal af. “We gaan proberen te verhinderen dat mensensmokkelaars of vluchtelingen hier ’s nachts nog met voertuigen op het strand geraken”, klinkt het.

‘Nabijheid’, is het nieuwe codewoord bij CD&V.; Voorzitter Joachim Coens liet de leden op de nieuwjaarsreceptie zelf stemmen over het onderwerp van het nieuwe themacongres later dit jaar en ‘sociale cohesie’ kwam uit de bus. Hij hintte ook op een regering mét N-VA.

Een jongetje en zijn ouders krijgen 3.500 euro schadevergoeding van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven omdat een arts tijdens een spoedkeizersnede de baby in de wang sneed. Omdat het ziekenhuis niet zelf met een regeling over de brug kwam, stapten de ouders naar de rechter. Die gaf hen nu gelijk. De definitieve schadevergoeding wordt later bepaald, als het jongetje oud genoeg is voor een plastische ingreep.

In Montignies-sur-Sambre, een voorstadje van Charleroi, zijn zaterdag een honderdtal antifascistische betogers verdreven door de politie. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De manifestanten kwamen er betogen tegen de oprichting van een nieuwe extreemrechtse partij.

Zeker elf mensen zijn sinds donderdag in de zuidoostelijke Braziliaanse deelstaat Minas Gerais door noodweer om het leven gekomen.

Michel Fourniret was al in verdenking gesteld voor de moord op de in 2003 verdwenen Estelle Mouzin, maar in dat dossier zijn er nooit bekentenissen geweest. Nu heeft zijn ex-vrouw Monique Olivier toegegeven dat hij ook die feiten op zijn geweten heeft.

In het impeachmentproces in de Amerikaanse Senaat kwam zaterdag voor het eerst de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan het woord. En die hield het - toch zeker op deze eerste dag - behoorlijk kort en bondig. “De president heeft absoluut niks verkeerd gedaan.”

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft weet van drie Belgen die verblijven in de regio in China die door het coronavirus is getroffen. Dat werd zaterdag vernomen bij Buitenlandse Zaken. Verschillende andere landen bereiden ondertussen een evacuatie voor.

De gemeente Willebroek is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt de gemeente zaterdag op haar website. Veel gemeentelijke diensten liggen plat. De daders eisen een betaling in bitcoins. Er werd een klacht ingediend bij de politie.

Op een moment dat interim-ceo Leo Hellemans de rust weer moet doen terugkeren aan de Reyerslaan, lekt in de pers bezwarende informatie uit over de nummer 2 bij de VRT, Peter Claes. De strijd aan de top van de openbare omroep gaat onverminderd voort.

Twee agenten van de fietsbrigade van de Brusselse politie zijn zwaargewond geraakt toen ze vrijdag bij een controle opzettelijk werden aangereden. Een dader is opgepakt. Tegen hem loopt een onderzoek voor poging moord. Zijn kompaan wordt nog opgespoord.

Gitte Vander Elst beviel ruim twee jaar geleden van een dochtertje van Rode Duivel Michy Batshuayi. De voetballer zou echter alle contact met moeder en kind weigeren, maar moet wel 2.400 euro alimentatie per maand betalen. Dat vertelt de 27-jarige uit het Antwerpse Duffel in Het Laatste Nieuws.

De vijfjarige Myla Eisenhower verveelde zich. Om haar te amuseren, dook ze in de kleerkast van haar mama om kleren te passen. In een doos vond ze een leuke armband die ze de volgende dag mee naar school nam. Toen haar mama later een merkwaardige sms kreeg van een moeder van een klasgenootje, wist ze eerst niet was ze las. Nadien zakte ze door de grond van schaamte.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be