Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2018-2019
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2018-2019
fdr
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

Een van de eerste onafhankelijke sneakerstores van Gent sluit de deuren. Dope in Onderbergen kan niet meer op tegen e-commerce en grote merken als Nike en Adidas laten Gent vaker links liggen als ze exclusieve modellen uitbrengen.

Juwelen of elektronica, ja, maar een poes? Bij dierenasiel De Grensstreek in Rekkem krabden ze zich zaterdagmiddag toch even in het haar toen bleek dat er een kat gestolen was. De politie kon de dader vlug vatten en nam er nog twee dieren in beslag.

Een jonge vrouw werd zaterdagmorgen geëvacueerd uit een appartementsgebouw aan de Pannelaan in Veurne. Op de benedenverdieping was een zware brand ontstaan. Drie flats zijn voorlopig onbewoonbaar.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man om nog onduidelijke reden verschillende voertuigen aangereden in Harelbeke, Ingelmunster en Izegem. Daarbij raakten twee personen gewond. De man werd zondag vrijgelaten, maar wordt wel vervolgd voor poging doodslag. De slachtoffer zijn doodsbang.

“Als soldaten van God helpen we mensen in nood”, zegt Guy Van Autreve. De man zamelt samen met zijn Brugse tempeliersorde kleren en speelgoed in voor de vzw Moeders voor Moeders.

Er daagde op de stralende maar koude zondagvoormiddag veel volk op voor de hoogdag van Sint-Antonius, de patroonheilige van onder meer de zwijnenhoeders.

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid wil een boomkruinenpad bouwen tussen de beroemde beukenkathedralen van het Zoniënwoud in Groenendaal. Toerisme Vlaanderen steunt deze ambitie met een subsidie van bijna 3 miljoen euro.

De Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in Noord-Ierland, te amenderen. Ze wil dat doen in een poging om de impasse in de brexitonderhandelingen te doorbreken, bericht The Telegraph.

Tony Mendez, voormalig agent van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en betrokken bij de ontsnapping van Amerikaanse diplomaten in Iran in 1980, is zaterdag overleden. Dat maakte zijn familie zondag bekend. Het verhaal van de reddingsoperatie werd enkele jaren geleden nog succesvol verfilmd: ‘Argo’ kreeg verschillende Oscars.

De Noord-Ierse politie heeft zondag vier mannen opgepakt voor de vermoedelijke aanslag met een bomauto die zich zaterdagavond voordeed in de stad Derry/Londonderry. De politie wijst een republikeinse splintergroepering met de vinger. In politieke kringen wordt afwijzend gereageerd op een mogelijke heropleving van het Noord-Ierse conflict.

Op het eerste gezicht kan je weinig hebben tegen het voorstel van Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs. Geef die overbevraagde onderwijzer een hulpje in de klas, die overal waar nodig een handje kan toesteken. Papierwerk en planningen, ongelukjes en kleine ­pro­blemen, bewaking op de speelplaats en begeleiding bij de uitstap… De assistent staat klaar om de onderwijzer bij te springen.

Er is forse versterking op komst voor de 12.500 scholieren die donderdag in Brussel betoogden voor een krachtiger klimaatbeleid. Na de examens stappen ook de studenten mee in de strijd. “We gaan de stem van de scholieren verdubbelen”, zegt Laura Cools (22) van het pas opgerichte Students for Climate.

Nog nooit ging er in Vlaanderen zoveel geld naar fietspaden. Vorig jaar was dat 138 miljoen euro. Maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) legt de lat voor de volgende regering nog een pak hoger. Hij wil dat er vanaf 2020 elk jaar maar liefst 300 miljoen euro wordt uitgetrokken om van de fiets een waardige uitdager te maken van koning auto.

De gemiddelde prijs voor een rijhuis in Houthulst? Zo’n 180.000 euro. Maar voor dit exemplaar leg je een slordige 1,2 miljoen op tafel. De 33-jarige ontwerper en kunstenaar Wouter Van Neste verbouwde zijn ouderlijk huis, van simpele rijwoning tot hypermoderne villa. En nu verkoopt hij het weer. “Het is tijd voor een nieuw project.”

Een nieuwe strijd voor een oud, vertrouwd recept. SP.A gaat back to the roots en stelt de sociale zekerheid weer centraal. Betere pensioenen, betere gezondheidszorg, betere lonen. En dat mag best een paar extra miljarden kosten. “Want de sociale zekerheid, dat is onze kathedraal”, zei voorzitter John Crombez gisteren op de SP.A-nieuwjaarsreceptie. Hij gaat zo Louis Tobback achterna, die in 1995 met hetzelfde thema zijn partij uit het slop haalde.

Het zag er behoorlijk spectaculair uit: twee koorddansers stapten gisteren hoog boven de grond aan de Oude Dokken in Gent. Ze hadden hun touw gespannen over het water, tussen twee havenkranen.

De deuren van ‘Hotel Römantiek’ gaan volgende week weer open. In het Vier-programma zoeken 24 vrijgezelle senioren naar een nieuwe liefde, deze keer onder de stralende Tunesische zon. Een van hen is weduwnaar Willy Jackers (65). Hij verloor in 2014 op enkele maanden tijd zijn vrouw en zijn dochter. Dankzij ‘Hotel Römantiek’ is Willy klaar om weer ten volle te leven. “De liefde was samen met mijn vrouw gestorven, dacht ik. Maar ik ben klaar om iemand nieuw te ontmoeten.”

Zowel het Antwerpse gerecht als verschillende schuldeisers maken jacht op het fortuin van Marc G. De voormalige zakenadvocaat zou jarenlang geld van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven, in totaal gaat het om zo’n 5,5 miljoen euro. Geld waarmee G. luxewagens, huizen en een jacht kocht.

Krijgen leerkrachten straks assistenten in de klas die materiaal klaarzetten, hen ondersteunen tijdens de les of helpen bij administratieve taken? Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept de Vlaamse regering op om die piste ernstig te onderzoeken. “Onderwijsassistenten ­zouden de werkdruk voor leerkrachten fors kunnen verlichten”, zegt topman Lieven Boeve.

Het uitzendbureau JobFIXers start deze week met een kantoor, “door en voor vrouwen”. “We zien dat we veel moeilijker vrouwen aan de slag krijgen dan mannen”, zegt zaakvoerder Lieven Bonamie. “Met dit project hopen we dat te verhelpen.” Of er geen sprake is van ­discriminatie? “We balanceren op een dunne lijn.” De Vlaamse ombudsvrouw gender, Annelies D’Espallier, meent dat ze vooral “over die lijn” gaan. “We volgen dit op.”

Een zwarte auto heeft zaterdagnamiddag gevaarlijke stunts uitgehaald op de E17. Een dashcam kon vastleggen hoe de bestuurder herhaaldelijk langs rechts inhaalde aan een erg hoge snelheid. “Het zijn echte wegpiraten”, klinkt het. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.

Het begon dinsdag met tienduizenden naakte mannen die luid schreeuwend het water in liepen. De komende zes weken zullen tot 150 miljoen hindoes hun voorbeeld volgen. Welkom op Kumbh Mela in ­India, ’s werelds grootste festival dat dit jaar wellicht ook zijn grootste editie ooit beleeft. Al 1.500 jaar lang wassen de gelovigen hier met een duik hun zonden weg. Maar dat is niet zonder risico.

De grenspolitie van het Australische Sydney heeft een grote partij champagneflessen onderschept die onder meer uit ons land kwam. In de 23 flessen bleek geen champagne te zitten, wel vloeibare xtc. In totaal 96 liter. De kisten werden eind vorig jaar ontdekt dankzij een x-ray door de Australische ­politie.

De hulpdiensten in Wageningen, in het centrum van Nederland, zijn zondagavond al uren op zoek naar mogelijk vermiste roeiers op de Nederrijn. Volgens enkele omstanders zou aan het eind van de middag ter hoogte van de jachthaven een roeiboot zijn omgeslagen. Getuigen hebben het over vier inzittenden, aldus de krant De Telegraaf. “Als mensen bij deze temperaturen te water raken, zijn de overlevingskansen nihil”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De passagiers van een vlucht van de Amerikaanse maatschappij United Airlines, die afgeleid was naar de luchthaven Goose Bay in het noordoosten van Canada, hebben meer dan dertien uur lang vastgezeten in het vliegtuig, terwijl het buiten ijzig koud was. Dit heeft de zender CBC gemeld.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be