Skip to main content
#
 
contact
home
our facebook page
prev
next

.

Home
Nieuws
Lid worden
Sportief
Contact
Onze activiteiten
Feedback
Diversen
abonnementen 2019-2020
Official Standard news on line
Standard in de pers
  
Nieuwsblad
Zone -rouche
Links
kalender 2019-2020
GDPR verklaring The Red Bull-Dogs

Email
Twitter
Facebook
Digg
LinkedIn
Delicious
Google+
FriendFeed
StumbleUpon
Add to favorites

 Nieuwsblad  

Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. Zowat 500.000 boompjes en struiken worden momenteel geleverd en zullen tijdens de winter een plaatsje krijgen, zo meldt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.

Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is woensdagnamiddag op de E41 Bergen-Doornik in Bury-Roucourt (Péruwelz) ingereden op drie auto’s die op de pechstrook stilstonden na een ongeval. Er waren verschillende gewonden. De jonge bestuurder van de BMW is opgepakt.

De Vlaamse brandweer heeft een nieuwe bewustmakingscampagne rond vuurwerk gelanceerd: #Ikknalzondervuurwerk. Hiermee willen de spuitgasten alle mensen aansporen om tijdens de feestdagen zelf geen vuurwerk af te steken. Dat meldt de brandweer woensdag.

In de Mexicaanse hoofdstad Mexico City hebben wetenschappers van de Universidad Nacional Autónoma de México een nieuwe soort huisspin uit de familie van de vioolspinnen beschreven. Vioolspinnen zijn vooral in de Verenigde Staten berucht omdat hun gif bloedvaten verwoest, vlees kan doen rotten en dodelijk is. Deze nieuwe soort is niet agressief, maar ook niet bang van mensen en verbergen zich in kieren en spleten, bijvoorbeeld in muren en meubels van slaapkamers. En hun beet is dodelijk.

De Belgische Staat moet tien kinderen van Syriëstrijders helpen terugkeren naar ons land. Als dat niet gebeurt, moet België een dwangsom van 5.000 euro betalen, per dag én per kind. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist.

De Britten trekken donderdag voor de derde keer in vier jaar naar de stembus, voor wat “de belangrijkste verkiezingen uit hun leven” worden genoemd. De strijd om het premierschap gaat tussen Tory-leider Boris Johnson en Labour-kopstuk Jeremy Corbyn. Die hebben elk een heel ander Groot-Brittannië voor ogen. De belangrijkste verkiezingen ooit werden voorafgegaan door de meest verwarrende campagne ooit. Daardoor staat het geloof in beide leiders die de toekomst van generaties zullen bepalen, op een heel laag pitje.

Godfried (66), Guy (66), Juliette (74) en Robert (94) zijn vier van de zes Vlaamse senioren die het lef hebben om openhartig te vertellen over hun eigen seks- en liefdesleven in het stuk ‘All the sex I’ve ever had’, dat vanaf morgen op de planken van de Gentse Vooruit te zien is. “Hoe mijn kinderen reageren? Euh, … ze weten niet dat ik dit ga doen.”

De sociale raad van de UGent wil dat studentenvereniging KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) gedurende vier maanden geschorst wordt. De aanleiding is de seksistische lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Dat gebeurde op uitnodiging van KVHV.

De zenuwen zijn strak gespannen aan de vooravond van de Britse verkiezingen. Boris Johnson slooft zich al de hele week uit om stemmen te ronselen. De huidige premier had echter geen zin in lastige vragen van journalisten toen hij woensdag in de vroege ochtend als melkboer op pad ging. Hij verborg zich dan ook vakkundig in de koelkast wanneer een reporter van de bekende talkshow ‘Good Morning, Britain’ hem op de hielen zat. De assistent van de Conservatieve premier lokte dan weer verontwaardiging uit door zijn afkeuring verbaal te uiten en het gevreesde F-woord te gebruiken tijdens de live-uitzending.

Supermarktketen Aldi heeft besloten om de adventskalenders met speeltjes uit de rekken te halen. Ook roept de keten consumenten op om de kalender terug te brengen. Dat meldt Aldi zelf op haar website. Maandagavond werd een 9-jarige jongen in allerijl naar het ziekenhuis gebracht nadat een stuk van een trompetje, uit de adventskalender, in zijn longen terecht kwam.

Om het leven een beetje op te leuken, probeer ik de laatste tijd winkelpersoneel surrealistisch te verwarren. Dat is niet ingewikkeld. Iedereen kan het. Loop een ijzerwarenwinkel binnen en zeg: “Ik kom voor de leguaan.” De reactie zal altijd hetzelfde zijn. Ze vertellen je dat ze geen leguanen verkopen. Zeg daarna nog een keer dat u voor de leguaan komt.

Politie en parket zijn opzoek naar Sandra Paermentier en Stephen Clement. De 40-jarige vrouw en 27-jarige man zijn sinds afgelopen weekend spoorloos.

Bij de grootscheepse politieoperatie die woensdag heeft plaatsgevonden in het Brusselse, zijn zeven cannabisplantages met in totaal 2.586 cannabisplanten ontdekt. Ook trof de politie 14 kilo verkoopsklare cannabis aan.

Eindejaar nadert en dus geeft zoekmachine Google lijstjes vrij van de meest gegoogelde vragen van het afgelopen jaar. Nummer twee in het lijstje met hoe-vragen is opvallend: Hoe oud wordt een kip? Maar dierenarts Henk Decock, gespecialiseerd in kippen en vogels, is niet verrast dat de vraag zo vaak terugkomt. Hij geeft de antwoorden over leven en dood van de kip.

De feministische organisatie Campagne ROSA, die naar eigen zeggen de video van de lezing van Jeff Hoeyberghs naar buiten bracht, gaat vrijdagochtend protesteren aan de bestuursraad van de UGent. De leden willen dat conservatieve Vlaamse studentenvereniging KVHV, die de plastisch chirurg uitnodigde voor de lezing van vorige week, uitgesloten wordt van de UGent.

Een voltijdse werknemer verdiende in België in 2017 gemiddeld 3.558 euro bruto per maand, een stijging met 15 procent in vergelijking met 2010. Achter dat ene cijfer van statistiekbureau Statbel zit een schat aan informatie. In welke sectoren verdien je het meest? Bij wie stijgt het loon het snelst?

De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, SP.A en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.

Een vermoedelijk schilderij van de bekende Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt is na bijna 23 jaar in Italië opgedoken. “Bildnis einer Frau” werd in een museum in Piacenza gevonden, nadat het daar in 1997 verdwenen was. Tuinmannen vonden het dinsdag toen ze aan het opruimen waren.

De Europese Commissie stelt in maart volgend jaar een klimaatwet voor die de doelstelling van een klimaatneutraal Europa in 2050 bindend maakt. Vlaanderen zal meer dan een tandje moeten bijsteken.

TUI, het grootste reisconcern ter wereld, heeft in het gebroken boekjaar 2019 een nettowinst geboekt van 416,2 miljoen euro, of zowat 43 procent minder dan het jaar ervoor (toen 727,2 miljoen euro). Dat heeft het Duitse concern woensdag bekendgemaakt.

Een 70-jarige man uit Brugge raakte dinsdagmiddag zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de Brugse Ring met de Veemarktstraat in Sint-Pieters. De man kwam er met zijn fiets onder de wielen van een vrachtwagen terecht.

Hij is na zijn eerste audiëntie al matekes met koning Filip, aka de Fluppe. Zo gaat dat, als koningen onder elkaar. SP.A-voorzitter Conner Rousseau trok gisteren veel aandacht met de familiaire en nonchalante stijl waarmee hij communiceerde over zijn allereerste bezoek aan het Paleis. Volgens politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) moet Rousseau nog een evenwicht vinden tussen zijn jongerenstijl en het nodige sérieux als partijvoorzitter. Maar er weerklinkt ook hardere kritiek.

Voor Kimpsy Vanhooren uit Lichtervelde werd 23 november 2019 een dag om voor altijd te onthouden. De mama mocht haar twee kindjes, beiden van een andere papa, allebei op dezelfde dag in dezelfde kerk in Lichtervelde te dopen. “Ik ben vooral blij dat mijn ex de toestemming gaf om ons kindje te laten dopen.”

Verzekeraar Allianz wil in België de komende drie jaar 75 banen schrappen. Dat bericht De Tijd op zijn website en zo wordt aan Belga bevestigd door vakbondsman Ben Bellekens (ACV Puls). Het gaat om een vermindering met 25 banen per jaar, waardoor de wet-Renault omzeild wordt. Nochtans voerden de vakbonden vorige week nog actie wegens het structurele personeelstekort in bepaalde diensten. De vakbonden reiken de hand naar de directie en gaan zich over verdere acties beraden als er geen antwoord komt.

Bij een gezamenlijke controleactie van de federale en lokale politie in Beerse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tien personen bestuurlijk aangehouden omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. De actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie via het openbaar vervoer en snelwegparkings.

  
Site Mailing List  Sign Guest Book  View Guest Book 

The Red Bull -Dogs
0473 333 242   | info@theredbulldogs.be